Premiärhelg och 4 poäng

18-9-2022a

Efter fem säsonger är Bergen IK åter i 1:a Divisonen. Vi har haft en förberedelseperiod som bland annat innehållit fyra träningsmatcher vilket inbringat 1 övertidsförlust och 1 vinst mot Nidaros, samt vinster i dubbelmöten mot Stavanger J20. I helgen var det då dags att starta vår tävlingssäsong. Förväntningar, spänningar, förhoppningar m.m skulle hanteras på ett så optimalt sätt som möjligt. Nu skulle vi få indikationer på hur vi verkligen kunde hävda oss mot lag med höga målsättningar och det skulle tävlas om poäng.

I Lördagens premiär mot Nidaros startade vi på ett mycket förtroendegivande sätt, trots att Nidaros tar ledningen med 1-0 i powerplay. 1-1 efter första perioden kändes ändå som rättvist och gav oss energi. Att vi sedan inte leder med mer än 3-2 efter andra perioden ska Nidaros tacka sin målvakt. Vi skapar mängder med så kallat ”heta målchanser” och stundtals dominerar vi tillställningen. Efter vårt tidiga 4-2 mål i tredje perioden blir vi lite ängsliga och håller inte fast vid enkelheten. Detta samtidigt som Nidaros satsar än mer framåt. 4-4 efter tre perioder och förlust i sudden kändes inte som ett helt rättvist resultat sett till matchen som helhet. Men totalt en bra prestation som gjorde att många frågetecken rätades ut.

Det glädjer mig enormt att vi sedan kunde mobilisera kraft och energi för att vända söndagens match åter mot Nidaros. Vi kom i underläge med 3-0 efter första perioden, vilket dock inte speglade matchbilden. I andra kom vi ut med än mer energi och bättre struktur på vårt spel. Vi vinner perioden med 2-0 och var åter med i matchen. Med 2 fina mål i powerplay vände vi matchen och tog vår första vinst i 1:a Divisionen. Vi kan nu se tillbaka på två bra och inte minst spännande matcher, som bör tilltalat publiken. Härligt att höra och uppleva publikens engagemang och inlevelse som hjälpte samt bidrog till söndagens vinst. Bra jobbat! Med än mer publik och inlevelse ska Lörenskog få det jobbigt när det åter är dags för hemmamatcher 8-9 Oktober.

Vi gör det tillsammans! Jag vill också passa på att lyfta fram arrangemangsgruppen som gör ett fantastiskt bra jobb! Med Gemenskap – Glädje – Engagemang bygger vi Bergen IK:s framtid.

Våra närmaste matcher är Narvik och Furuset. Båda i dubbelmöten och på bortaplan. För att få poäng med hem till Bergen kommer det att krävas topp prestationer som lag och personbästa individuellt sett. Kan vi alla hålla fast vid våra grunder och samtidigt hantera vår vilja och energi, är möjligheterna stora. Med bra träningar i veckan ser vi framemot Narvik till helgen.