Ny i klubben?

bergen-hockey-banner

Idrettsglede og mestringsfølelse. Sammen skal vi bli bedre!

Hjertelig velkommen til BIK!
Bergen Ishockeyklubb (BIK) er en breddeklubb stiftet i 1997. Vi holder til i Bergenshallen på Slettebakken. Spillerne er fordelt på ulike lag som deltar i seriespill administrert av NIHF og regionen. Klubben har et seniorlag som deltar i øverste divisjon ishockey for kvinner, og et seniorlag som deltar i 1.divisjon ishockey for herrer.

Hockeyskolen
På Hockeyskolen blir barna delt inn i grupper etter hvor øvet de er på skøyter. Barn som har vært lite på is tidligere øver uten kølle og puck. Barn som kan stå på skøyter øve videre med kølle og puck.

U8 er det første møte med et lag og er for spillere som fyller 7 år i løpet av oppstartsåret. De har ca. to treninger i uken. Laget deltar i regionsserien til Norges Ishockeyforbund Region Sørvest.

Medlemskap
Som spiller i BIK må du være medlem i klubben. Vil du bli medlem i Bergen ishockeyklubb? Vi ønsker alle spillere, foreldre og hockeyinteresserte velkomne som medlemmer! Du kan melde deg inn her: https://club.spond.com/landing/signup/bergenishockey

Alle som er registrert som medlem av et idrettslag eller med tillitsverv eller andre funksjoner i idretten blir registrert i idrettens databaser. Det er derfor viktig at opplysningene som er registrert er korrekte. Min idrett er din personlige portal til disse systemene. Her kan du få oversikt over og endre egne opplysninger, melde på og betale for lisens, kurs og konkurranser for deg selv og for dine familiemedlemmer.

Lisens
Fra U13 må alle spillere kjøpe spillerlisens. Du blir tilsendt lisensfaktura på e-post hvert år. Det er to muligheter for betaling; online via minidrett.no eller via nettbank. Mer utfyllende info finner du på https://www.hockey.no/

Spond.com
Praktisk informasjon om treningstider, kamper og innbetaling medlem- og treningsavgift mm., blir gitt gjennom Spond.com Kontakt oss dersom du ikke er tilknyttet en av BIK sine grupper i Spond. Kontaktinformasjon https://www.bergenishockey.no/kontakt/

Sesong 2023/2024 ha vi følgende treningsgrupper og lag:
BIK Hockeyskole
BIK U8/U10
BIK U11/12
BIK JU13/14
BIK U13
BIK U16
BIK U18
BIK Damer
BIK Herrer
Oldboys
BIK Mosjon

Overgang fra hockeyskole til aldersbestemte lag
Overgang fra hockeyskolen til aldersbestemte lag avtales mellom faglig ansvarlig for hockeyskolen, lagleder på det aktuelle aldersbestemte laget (avhengig av barnets alder) og foresatte. Introduksjon til aldersbestemte lag kan skje gjennom hele sesongen. Ønsker du informasjon om hvilket lag ditt barn overføres til ved endt Hockeyskole anbefaler vi at du tar kontakt med de ansvarlige for Hockeyskolen.


Laglederne for de aldersbestemte lagene flytter spilleren i Spond fra hockeyskolen til lagets Spond gruppe der foresatte kan finne informasjon om treningstider, kamper og dugnader mm. Treningsavgift og medlemsavgift vil også bli sendt ut via lagets Spond-gruppe. Etter hvert blir riktig hockeyutstyr viktig. Det er forventet at spillere på aldersbestemte lag holder utstyr selv.

Bekledning og utstyr.
Det eneste du må ha for å være med på hockeyskolen er hjelm, votter/hansker og sykkelhjelm. Dette holder i første omgang. Skøyter og annet kan du låne i hallen. Etter hvert blir riktig utstyr viktig. Det er forventet at barn på aldersbestemte lag holder utsyr selv. Utstyr kan kjøpes nytt eller brukt. Det finnes egen startkit for de minste som kan kjøpes på XXL. Det er også flere kjøpe/bytte-grupper på Facebook. Finn.no er et nyttig sted for brukt hockeyutstyr. Velg riktig størrelse. For stort eller for mykt utstyr kan hindre spillernes bevegelse og redusere beskyttelseseffekten.

BIK har avtale med XXL. Om du vil kjøpe hockeyutstyr eller fra klubbkolleksjonen får klubben prosenter av salgssummen dersom du er logget inn på XXL.

Foresatte på is
For de mest uerfarne barna på nivå 1 (nybegynnergruppa) er det greit å ha med seg en voksen på isen. Da må du ha på deg hjelm og skøyter.

Velger du å være med på isen setter vi stor pris på at du også hjelper andre barn ved mulighet. På nybegynnergruppen kan det fort bli mange småtasser og ditt bidrag med en hjelpende hånd er verdifullt.

Hvis barnet ditt ikke lenger trenger din hjelp ønsker vi at du tilbringer tiden på tribunen eller i innbytterboksene. Det vil gjøre det enklere for barnet ditt og treneren å bli godt kjent.

Om du derimot synes det er gøy å være med på is og bidra er du velkommen til å melde deg som frivillig. Ta da kontakt med en trener/leder.