Bra prestationer i Trondheim

unnamed

Då har vi spelat våra två första träningsmatcher. I dubbelmötet borta mot Nidaros blev det 1 förlust i
sudden och därefter vinst i andra matchen.

Efter tidig samling (06.00) bar det iväg på vår första resa tillsammans. Mycket spännande och
intressant att på detta sätt bekanta sig med spelarna och givetvis dom med varandra. Flera frågor
man söker svar på, inte bara spelmässigt utan även beteende och agerande i andra sammanhang.
Första matchen blev som väntat en tuff drabbning. Nidaros hade ett högre tempo i sitt spel, vilket vi
ändå bemästrade på ett tillfredsställande sätt. Nidaros förde matchen och ägde mer puck, men med
team spirit och bra positionsspel var vi ändå med i matchen hela vägen. Vid underläge 2-4 och med
mindre än fyra minuter kvar av matchen, drog Nidaros på sig en utvisning. Vi plockade målvakten och
i spel 6 mot 4 reducerade vi till 3-4. När klockan står på 18.41 blev det en ny utvisning för Nidaros. Vi
plockade åter målvakten och med endast 1 sekund kvar kvitterade vi till 4-4! Vi gjorde en totalt sett
bra prestation och ”första match”. Att vi sedan förlorade i sudden är inte mycket att säga om. I denna
match får vilja och engagemang ett stort plus och vi visade hur mycket vi kommer kriga för Bergen IK.
Jag brukar utåt sett inte gå in på individuella prestationer på försäsongen, men gör det ändå en dag
som denna. Mathias Monsen gör seniordebut. En egen produkt som kommer från dom egna ledan
och senast J18 Div 2 till Div 1. Han gjorde det på ett bra sätt och kan med all säkerhet se tillbaka på
sin debut med positiva bilder och minnen.

Dag 2 och ny match med nya frågor som sökte svar. Här blev jag än mer till freds med sättet vi
spelade. Det stora var på vilket sätt spelarna anammat vårt spel som kommer passa oss och bära
frukt över tid. Tillskillnad mot första matchen så var det vi som tog tag i taktpinnen. Ledning med 2-0
efter första perioden och hela 6-2 efter andra. Detta var dessutom helt välförtjänt då vi skapade
betydligt fler sk ”heta målchanser”. I tredje perioden blev det ett mer ”böljande spel” och något
sämre hockey. Vi vann till slut med 8-4 och kan se tillbaka på en bra helg med många positiva bilder.
Bra jobbat boys och likaså teamet runt laget !

Nu väntar träningar för att därefter till helgen ta oss an Stavanger J20 fredag och lördag. Viktiga
matcher i vår förberedelse inför seriestart Lördagen den 17/9.